Een inloopdouche is zeker zoiets wat goed aansluit bij de badkamertrends van 2015. Eigenlijk is de inloopdouche al verschillende jaren erg populair, maar ook in 2015 wordt de inloopdouche bij vele badkamers geinstalleerd. Zeker bij de populaire wellness badkamer sluit de inloopdouche erg goed aan.

De inloopdouche

Wat is een inloopdouche precies? Er zijn verschillende manieren waarop een inloopdouche gebouwd kan worden. Hiervoor is het belangrijk dat de badkamer aan enkele voorwaarden voldoet. Het meest opvallende aan een inloopdouche is dat er een vrije inloop is. De vloer ligt dus niet hoger of lager dan de rest van de badkamer. Het grootste onderscheid op het gebied van verschillende inloopdouches kan worden gemaakt op de materiaal keuze. Wil je het liefste een glazen wand, zodat je tijdens het douche zicht hebt in de rest van de badkamer, of geniet je liever van wat meer privacy en laat je een muren wand plaatsen?

Naast de materiaalkeuze zijn er nog andere extra mogelijkheden voor een inloopdouche. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook mogelijkheden om een inloopdouche met douchebak te laten maken. Hierbij wordt de douchebak precies op de hoogte van de rest van de badkamervloer gebouwd. Deze douchebakken worden over het algemeen vervaardigd uit kunststof.

De voordelen van een inloopdouche

Met een inloopdouche kun je ontzettend veel kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld een douchegoot laten maken die zorgt voor de afvoer van het water. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor inbouwkranen en soms worden er zelfs zit mogelijkheden in een inloopdouche gemaakt. De laatste trend op het gebied van badkamers die veel wordt gecombineerd met de inloopdouche is de regendouche. Dit is een brede douchekop die er voor zorgt het water als een ware regenbui over je heen valt. Hieronder hebben we de voordelen van een inloopdouche op een rijtje gezet:

  • De inloopdouche is veiliger voor iedereen, waaronder ook kinderen en minder validen. Dat komt omdat er geen opstaande randen zijn waarover men kan vallen of struikelen.
  • Omdat de inloopdouche gelijkvloers is, is deze ook meteen een stuk makkelijker schoon te maken dan een douchecabine of ligbad.
  • Er zijn ontzettend veel combinatiemogelijkheden met een inloopdouche. Zo kan er bij iedere badkamer stijl wel een geschikte inloopdouche worden gemaakt.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *