Designmeubel voor thuis

Kocht iedereen in mijn omgeving 5 jaar geleden nog al zijn spullen bij IKEA, steeds meer van mijn vrienden en kennissen zetten hun IKEA meubilair bij het grofvuil en schaffen een designmeubel aan. Uiteraard heeft dit te maken met het inkomen dat is meegestegen met de leeftijd, maar het lijkt erop dat het ook ergens anders aan ligt. Mensen voelen dat de economische crisis over zijn hoogtepunt heen is (Griekenland- en soortgelijke drama’s even daargelaten) en geven weer meer geld uit aan esthetische zaken, zoals aan een designmeubel.

Ultra-modern designmeubel

Als je een designmeubel koopt, doe het dan goed zou ik zeggen. Kies voor een modern, strak en uitgesproken designmeubel, of ga juist voor een extreem retro of vintage designmeubel. Als je voor een nieuw designmeubel gaat, kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met design kasten van Castelijn. Zelf ben ik fan van deze rode kast:

Vintage of Retro designmeubel

Veel mensen weten het verschil niet tussen vintage en retro. Het antwoord is simpel: een vintage meubel is écht oud en retro meubel is een nabootsing van een oud designmeubel.
Ben je meer van retro/vintage, kijk dan eens op de vintage-sofa pagina van retromoderndesign

Wat dacht je bijvoorbeeld van dit designmeubel:

Iets boven je prijsklasse? Ook bij Urbind=sign en bij de Retro Studio kun je een mooi designmeubel vinden en heb je toch iets anders dan IKEA.

Geen gerelateerde berichten.

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *