We hebben thuis sinds een paar weken voor het eerst een oven, dus het werd tijd om wat te bakken! Appeltaart vind ik altijd erg lekker en op de een of andere manier vind ik het ook wel een beetje bij de herfst passen. In plaats van een grote appeltaart koos ik ervoor om mini appeltaartjes te maken in cupcake vormpjes. Mijn neefje hielp ook mee, al vond hij het leuker om het beslag van de mix staafjes af te likken en de taartjes op te eten, haha!

Ingredi├źnten mini appeltaartjes

Wat heb je nodig voor 12 mini appeltaartjes?- 4 appels
– 150g Boter
– 75g Rozijnen
– 1 ei
– 1,5 theelepel Kaneel
– 100g Suiker
– Appeltaart mix
– Cupcake vormpjes

Bereidingswijze mini appeltaartjes

Allereerst wel je de rozijnen door ze in warm water te leggen (ongeveer 15 min) en vervolgens droog te deppen. In de tussentijd kun je alvast de oven voor verwarmen en beginnen met het maken van het deeg. De appeltaart mix kneed je samen met een half ei en de boter tot het een geheel word. Met 3/4e van het deeg bekleed je alle cupcake vormpjes, zowel de onderkant als zijkanten. Schil de appels, snij ze in kleine stukjes en meng dit samen met de rozijnen, een beetje kaneel en suiker. Dit schep je vervolgens in de cupcake vormpjes.

Wanneer je alle cupcakes gevuld hebt kun je met het laatste gedeelte van het beslag strookjes maken die je over de taartjes heen legt, 3 horizontaal en 3 verticaal. Zorg ervoor dat je strookjes niet te dik zijn, want dan zie je later weinig terug van de appels en rozijnen.

Wat ik nog vergeten was, was om de bovenkant te bestrijken met ei. Dus dit kun je ook nog doen. Als laatste gaan ze natuurlijk een paar minuten in de oven tot de bovenkant een beetje bruin gebakken is. Als ze klaar zijn laat je ze afkoelen en dan smullen maar!

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.