sushi-932686_1280Als je liefhebber bent van de Japanse keuken, dan wil je waarschijnlijk ook graag veel verschillende Japanse gerechten proberen. All you can eat kan dan een uitkomst zijn. Tegen een vaste prijs kun je met deze vorm van uit eten gaan heel veel verschillende producten van de menukaart proberen.

Veel proeven van kleine schotels

De Japanse keuken staat bekend om veel rauwe vis, zeewier en gestoomde groenten. De Japanner combineert deze ingrediënten in de bekende sushi. Bij het all you can eat sushi restaurant in Eindhoven, Sakana, eet je langzaam in rondes. Elke ronde mag je een beperkt aantal gerechten bestellen. Je tafelgenoten mogen dat ook, dus met hoe meer mensen je bent, hoe meer gerechten er op tafel staan om te proeven. Het voordeel is dat de gerechten op kleine schotels gepresenteerd wordt, naast dat de tafel met al die kleine schotels niet al te vol staat, is deze manier van presenteren ook nog eens gezellig.

Japans eet je met stokjes

Een van de gebruiken in Japanse restaurants is eten met stokjes. Deze manier van eten zorgt ervoor dat je het eten niet te snel naar binnen werkt. Met stokjes eten vergt wel enige kunst. Als je twijfelt over jouw capaciteiten, kun je natuurlijk eerst thuis oefenen. Er zijn diverse instructies op internet te vinden. Bij het all you can eat sushi restaurant zullen ze je zeker willen helpen en voordoen hoe het moet. Met stokjes eten verhoogt de beleving en maakt ook nog eens dat het soms hilarisch is. Gelukkig is sushi eenvoudiger met stokjes te eten dan bijvoorbeeld een kom rijst. Kom je er echt niet uit met de stokjes, dan kun je natuurlijk vragen om gewoon bestek, maar dat maakt Japans eten wel minder écht.

Vis of vlees

Veel sushi is gemaakt van rauwe vis. Japanners gebruiken het liefst tonijn of zalm, maar ook vissoorten als zeebaars, haring, surimi en paling zijn in sushi te vinden. Als je sushi gaat eten, is er een bepaalde volgorde die Japanners graag aanhouden. Zo beginnen zij met wit vis, eten daarna het vettere vis en eindigen ze met ei. Als je het op de Japanse manier wilt proberen, kun je deze volgorde aanhouden. Je kunt natuurlijk ook gewoon bestellen wat je het lekkerst vindt, het is maar net waar je trek in hebt. Sushi met vlees is ook te bestellen, maar vlees is eigenlijk iets dat Japanners traditioneel gezien niet eten. Omdat ook in Japan westerse invloeden hun werk doen, begint vlees wel een beetje door te sijpelen in de Japanse keuken. Wat je dan het meest ziet, is biefstuk, gesneden in dunne reepjes.

Soja, gember en wasabi: smaakmakers

Bij een all you can eat sushi restaurant krijg je vaak sojasaus, wasabi en gember. Wasabi (Japanse mierikswortel) maakt het gerecht wat pittiger. Je kunt het een beetje met mosterd vergelijken. De kleur is opvallend te noemen: groen. Sojasaus wordt gemaakt van de sojaboon. Als je de sushi in deze saus doopt, zal het wat zoeter smaken, maar ook wat zouter. De specifieke smaak past prima bij rijst en vis en is een verrijking voor de gerechten. Gebruik niet te veel sojasaus, dat zal juist weer de smaak doen temperen. Gember neutraliseert en omdat je bij all you can eat sushi heel veel verschillende gerechten uitprobeert, is het neutraliseren soms nodig.

Japan en techniek

Japan is een land dat voorop loopt qua technische ontwikkeling. Leuk om te zien is dat all you can eat sushi restaurants hier graag in meegaan. Je bestelling doe je dus op een tablet. Elke tafel heeft zo’n handig apparaat liggen en per ronde bestellen zowel jij als je tafelgenoten de gerechten digitaal. Het voordeel van deze manier van bestellen is dat het gerecht vaak ook zichtbaar is op de tablet. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en bestel je altijd wat je graag wilt eten. Zodra elke tafelgenoot zijn bestelling gedaan heeft, druk je op de bestelknop en kan de keuken aan het werk. De sushi wordt vers gemaakt en voor je het weet, staan de schoteltjes alweer op tafel. All you can eat sushi: het is een ervaring.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *