Dierendag verwennerij

De eerste dierendag werd gehouden op 4 oktober 1930, op de herdenkingsdag van de heilige Franciscus van Assisi, die op 3 oktober 1226 overleed. Franciscus zou zich erg hebben ingezet voor zwervers, melaatsen, armen en ook voor dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten. Ene Ilse Winter vond dat er maar eens een dag moest komen waarop er extra aandacht aan de dieren werd geschonken en schreef hier een brief over naar de voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming, Margaret Ford. Beide dames vonden het een goed idee om de dag te houden op de herdenkingsdag van de heilige Franciscus van Assisi. In Wenen werd in 1929 4 oktober uitgeroepen tot wereld dierendag. Waarschijnlijk was dat na 4 oktober, want in 1930 werd de dag pas officieel voor het eerst gevierd.

Wat te doen op dierendag?

Het gaat natuurlijk om de extra aandacht, dus ga een extra rondje lopen met je hond, knuffel je konijn een kwartiertje langer en laat je woestijnrat wat langer buiten zijn kooi. Geef ze daarnaast wat extra eten of een snoepje tussendoor en als het er vanaf kan een leuk cadeautje. Of ze nou door hebben dat 4 oktober net even anders is dan anders of niet, het is ook voor jezelf leuk om je dieren eens goed te verwennen. Als je een echte held bent (of zelf geen dieren hebt), kun je op dierendag natuurlijk ook je hulp aanbieden bij een dierenasiel, je buurvrouw aanbieden haar hond uit te laten of een geldbedrag overmaken naar een goed (dieren)doel. In dit artikel wat cadeau-ideeën voor je paard, kat of hond.

Dierendag voor je hond

Je kunt zelf natuurlijk het beste bedenken waarmee je je hond het grootste plezier mee kunt doen. Zelf ben ik fan van de honden drinkfontein. Behalve dat je hond op die manier iedere keer vers, koel en schoon drinkwater krijgt is het ook een stimulans voor de hond om meer te drinken, wat goed is voor onder andere de nieren. Daarnaast zijn honden net als de meeste huisdieren geïnteresseerd in bewegende dingen en water dat de hele tijd stroomt is dan ook een stuk leuker dan zo’n saai stilstaand bakje.

Dierendag voor je kat

Wat zo leuk is aan katten is dat je zo duidelijk kunt zien wanneer ze gefascineerd zijn van iets en dat ze zo vaak van iets gefascineerd zijn. Katten mogen dan over het algemeen precies doen wat ze zelf willen, ze maken vaak erg dankbaar gebruik van alle speeltjes die je ze voorhoudt. Een origineel cadeau voor dierendag is de Frolicat bolt laserstraal. Het klinkt een beetje eng, maar is volledig ongevaarlijk. Je kunt het ding in je hand houden, of op een vlakke ondergrond neerzetten. Je kunt zelf de laserstralen afschieten, maar je kunt ook een speelsessie instellen.

Dierendag voor je Paard

Sommige gelukkigen onder onder zijn in het bezit van een paard….zucht… Met het weer van vandaag zou ik je paard deze dierendag verwennen met een lange strandtoch of boswandeling. Heb je die tijd niet, dan kun je je paard misschien blij maken met de Jolly Mega Speelbal. De bal kan geduwd en geschopt worden, maar is lastig om in te bijten (anders zou hij waarschijnlijk niet lang meegaan..)

Gerelateerd:

  1. Relatiebemiddeling ja/nee?
  2. Wat nu weer voor Vaderdag..?

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *