Vibrator vs Dildo: wat is het verschil?

In de wereld van seksspeeltjes zijn er zoveel keuzes, van verschillende vormen tot verschillende functies. Twee van de meest populaire opties zijn vibrators en dildo’s. Ze lijken misschien op elkaar, maar er is een belangrijk verschil tussen de twee. In dit artikel zullen we ingaan op de definitie, kenmerken, gebruik en verschillen tussen vibrators en dildo’s, zodat je de beste keuze voor jouw behoeften kunt maken.

Definitie van Vibrator en Dildo

Voordat we ingaan op de details, laten we eerst de basisprincipes afhandelen. Een vibrator, zoals de naam al doet vermoeden, is een seksspeeltje dat vibraties afgeeft om stimulatie te bieden. Aan de andere kant is een dildo een penisachtig speeltje zonder vibraties, dat gebruikt wordt voor echte penetratie. Het belangrijkste verschil ligt dus in de aanwezigheid van vibraties bij een vibrator en de afwezigheid ervan bij een dildo.

Wat is een vibrator precies?

Een vibrator is ontworpen om plezierige sensaties te bieden door de clitoris en andere erogene zones te stimuleren. Er zijn verschillende soorten vibrators beschikbaar, die allemaal unieke ervaringen kunnen bieden. Een veel voorkomende vibrator is de clitoris stimulator, die speciaal is ontworpen voor de stimulatie van de clitoris. Deze vibrators zijn compact van formaat en kunnen discreet worden gebruikt. Een andere populaire keuze is de bullet vibrator, die klein van formaat is, maar krachtige vibraties biedt. Deze vibrators kunnen gemakkelijk worden gebruikt tijdens solospel of koppelspel.

Een tarzan vibrator is een type vibrator dat zowel de clitoris als de vagina stimuleert. Het heeft meestal een clitoris stimulator aan de basis van de vibrator, die zorgt voor extra plezierige sensaties tijdens gebruik. Daarnaast zijn er ook vibrators die de stimulatie van de clitoris combineren met penetratie, wat zorgt voor dubbel plezier.

Kenmerken van verschillende vibrators

Er zijn veel verschillende soorten vibrators om uit te kiezen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

 • Wand vibrators: Deze vibrators staan bekend om hun krachtige vibraties en worden vaak gebruikt voor intensieve clitorale stimulatie. Ze zijn perfect voor veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar sterke sensaties.
 • Tarzan vibrators: Deze vibrators stimuleren zowel de clitoris als de vagina, waardoor ze ideaal zijn voor dubbele stimulatie. Ze hebben vaak verschillende vibratiestanden en patronen om aan verschillende wensen te voldoen.
 • Bullet vibrators: Deze kleine vibrators zijn perfect voor gerichte stimulatie van de clitoris. Ze zijn draagbaar, discreet en bieden toch krachtige vibraties.
 • Duo vibrators: Deze vibrators zijn ontworpen om zowel de clitoris als de G-spot te stimuleren. Ze bieden dubbel plezier en zijn ideaal voor koppelspel.
 • Luchtdruk vibrators: Deze vibrators maken gebruik van luchtdrukgolven om de clitoris te stimuleren. Ze bieden unieke stimulatie en sensaties.
 • Het beste vibratortype is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en wensen. Het is een goed idee om verschillende soorten vibrators uit te proberen om erachter te komen wat het beste bij jou past.

Wat is een dildo precies?

Een dildo is een penisachtig speeltje zonder vibraties, dat gebruikt wordt voor echte penetratie. Het is een van de oudste seksspeeltjes ter wereld en heeft vaak de vorm van een echte penis. Dildo’s worden gebruikt voor seksuele stimulatie en kunnen zowel door individuen als door koppels gebruikt worden. Ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op het solo spel of een extra dimensie toevoegen aan intieme momenten met een partner.

Kenmerken van verschillende dildo’s

Er zijn verschillende soorten dildo’s beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en functies. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

 • Realistische dildo’s: Deze dildo’s bootsen de vorm, textuur en zelfs het formaat van een echte penis na. Ze bieden een levensechte ervaring en kunnen extra stimulatie bieden.
 • Anale dildo’s: Deze dildo’s zijn speciaal ontworpen voor anale stimulatie. Ze hebben vaak een taps toelopende vorm en een smalle punt om het inbrengen gemakkelijker te maken.
 • Dubbele dildo’s: Deze dildo’s zijn ontworpen om door beide partners tegelijkertijd gebruikt te worden. Ze bieden dubbel plezier en kunnen zorgen voor extra stimulatie tijdens het koppelspel.
 • Glas dildo’s: Deze dildo’s zijn gemaakt van glas en bieden een unieke ervaring. Ze kunnen worden verwarmd of gekoeld voor temperatuurspel en bieden een stevige stimulatie.
 • Siliconen dildo’s: Deze dildo’s zijn gemaakt van siliconen, een veilig en lichaamsvriendelijk materiaal. Ze zijn flexibel, veilig en gemakkelijk schoon te maken.
 • Elk type dildo heeft verschillende eigenschappen en kan unieke sensaties bieden. Het is belangrijk om verschillende soorten dildo’s uit te proberen om erachter te komen welke het beste bij jou past.

Het belangrijkste Verschil tussen Vibrator en Dildo

Het belangrijkste verschil tussen vibrators en dildo’s ligt in de aanwezigheid van vibraties. Een vibrator biedt stimulatie door middel van vibraties, terwijl een dildo geen vibraties heeft en gericht is op echte penetratie. Beide speeltjes hebben hun eigen unieke voordelen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en wensen.

Werking van een vibrator versus dildo

De werking van een vibrator verschilt van die van een dildo vanwege de aanwezigheid van vibraties. Een vibrator biedt stimulatie door de vibraties die het genereert. Deze vibraties kunnen verschillende standen en intensiteiten hebben, afhankelijk van het type vibrator. Dit stelt gebruikers in staat om verschillende sensaties te ervaren en hun plezier aan te passen. Vibrators zijn ontworpen om de erogene zones, zoals de clitoris, vagina en soms zelfs de anus, te stimuleren. Het gebruik van een vibrator kan leiden tot clitoraal hoogtepunt, vaginaal orgasme en anale stimulatie, afhankelijk van de verschillende standen en de voorkeuren van de gebruiker.

Aan de andere kant heeft een dildo geen vibratiefunctie, dus het plezier ervan komt voort uit de echte penetratie. Dildo’s vullen de vagina en bieden sensuele stimulatie. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel vaginaal als anaal gebruik, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. Het gebruik van een dildo kan leiden tot diepe penetratie en intieme stimulatie van de erogene zones. Het plezier van een dildo ligt in de vulling en de sensaties ervan, zonder de vibraties van een vibrator.

Verschillen in gebruik van vibrators en dildos

Het gebruik van vibrators en dildo’s verschilt op verschillende manieren, afhankelijk van de specifieke speeltjes en de voorkeur van de gebruiker. Hier zijn enkele verschillen in het gebruik van vibrators en dildo’s:

 1. Doel van gebruik: Een vibrator richt zich voornamelijk op externe stimulatie van de clitoris, terwijl een dildo wordt ingebracht en gericht is op interne stimulatie. Vibrators zijn perfect voor het stimuleren van de erogene zones, terwijl dildo’s zich richten op de ingang van de vagina.
 2. Type stimulatie: Een vibrator biedt verschillende soorten stimulatie, afhankelijk van de verschillende vibratiestanden. Dildo’s bieden plezier door de vorm en de vulling. Beide speeltjes kunnen vergelijkbare technieken gebruiken, zoals glijmiddel en verschillende bewegingen, om plezier te vergroten.
 3. Ervaring en sensaties: Het gebruik van een vibrator kan leiden tot clitorale hoogtepunten, vaginaal orgasme en anale stimulatie, afhankelijk van de gebruikte standen en de voorkeuren van de gebruiker. Dildo’s bieden sensuele stimulatie en intieme plezierige sensaties door echte penetratie.
 4. Persoonlijke voorkeur: De keuze tussen een vibrator en een dildo hangt af van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Sommige mensen geven de voorkeur aan de vibrerende stimulatie van een vibrator, terwijl anderen de voorkeur geven aan de vulling en de realistische ervaring van een dildo.
 5. Het gebruik van vibrators en dildo’s kan de seksuele ervaring verbeteren en nieuwe sensaties bieden. Het kiezen van het juiste speeltje hangt af van persoonlijke voorkeuren, wensen en comfortniveau.

Selecteer op basis van jouw behoeftes

Bij het kiezen van een dildo is het belangrijk om te overwegen wat jouw behoeften zijn. Wil je een realistische dildo, een anale dildo, of misschien een dubbele dildo? Er zijn verschillende soorten dildo’s beschikbaar, gemaakt van verschillende materialen, vormen en maten, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Als het de eerste keer is dat je een dildo koopt, kun je beginnen met een gemiddelde grootte en vorm om te zien wat je prettig vindt. Het kiezen van een nieuwe vibrator vergt wat experimentatie, dus wees niet bang om verschillende soorten dildo’s uit te proberen totdat je er een vindt die aan jouw behoeften voldoet.

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.