Leuke praktische kerstcadeaus voor het hele gezin!

De kerstdagen komen eraan en we zitten veelal weer met onze handen in het haar: wat voor cadeautjes kopen we in godsnaam voor onze gezinsleden? Met niks aan komen zetten is ook weer zo wat, maar we willen ook niet zomaar kopen om te kopen. Gelukkig zijn er een hoop leuke dingen die ook nog eens praktisch zijn. Wat dacht je van een mooie schooltas voor je kind? In dit artikel delen we een aantal ideeën voor leuke en praktische cadeaus voor het hele gezin!

Voor tieners

Tieners zijn misschien wel de lastigste leeftijdscategorie om leuke cadeaus voor te vinden. Ze ontwikkelen in deze periode immers zo’n ontzettend eigen wil en smaak. Voor tieners zijn cadeaubonnen daarom ideaal. Met een leuke bon van een cadeauwinkel, kledingwinkel, boekwinkel of drogist hebben ze wel een kader, maar kunnen ze daarbinnen wel zelf kiezen wat ze mooi vinden. Ook leuk: een bon van een restaurant of lunchroom waar ze zelf met vrienden naartoe kunnen. Wil je toch iets materieels geven? Veel tieners gaan langzaamaan voor het eerst uit. Een nektasje is in dat geval het ideale cadeau, zo kan jouw kind, neef, nicht, broer of zus tijdens het stappen waardevolle spullen veilig bewaren.

Voor de jonge kinderen

Voor jonge kinderen kopen we vaak speelgoed, maar om eerlijk te zijn: als het kind het niet zelf uitkiest, verdwijnt het toch vaak onaangeraakt onder bed. Wat wel leuk is: geef het kind iets moois voor op zijn kamer. Wat dacht je van een mooi leeslampje of een dekbedovertrek met een print van iets waarvan je weet dat het kind het leuk vind (dino’s bijvoorbeeld). Ook leuk: als het kind al wat zelfstandiger is kun je het een abonnement geven op het zwembad in de buurt. Zo kan hij zonder te betalen gaan zwemmen wanneer hij wil. En wat dacht je van een praktisch cadeau zoals een schooltas?

Voor mannen

Mannen zijn praktisch ingesteld, je maakt ze vaak niet blij met allerlei prullaria. Bij een man is het het best om gewoon op de man af te vragen wat hij wil hebben voor kerst en dat ook gewoon te kopen. Toch liever zelf iets kiezen? Als je zijn kledingmaat een beetje kent kun je kijken voor een mooi strijkvrij overhemd of een lekker warme sjaal of muts voor in de winter. Ook mannen zijn blij te maken met een leuke bon van een restaurant in de buurt of voor een weekendje weg. Mannen zijn ook altijd blij te maken met een lekkere fles wijn of een speciaalbierpakket.

Voor vrouwen

Veel vrouwen zijn gemakkelijk blij te maken met kleine dingen. Toch is het leuk iets te geven waar ze echt iets aan heeft. Een bon voor een dagje wellness of een lekkere massage doet het meestal wel goed. Ken je haar interieur een beetje? Dan is het zeker in de winter een goed idee om een lekkere plaid voor op de bank te kopen. Tegenwoordig is een terrarium ook echt een trend. Het ideale cadeau omdat het in elk huis wel mooi staat en het weinig onderhoud nodig heeft.

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.