De perfecte rugzak voor het hele gezin

Een rugzak is de meest ideale tas die je kan bedenken. Je hoeft niks in je handen te houden en kan het gewicht van je tas fijn over twee schouders verdelen. Daarnaast past er in een rugzak vaak veel meer dan in gewone tassen. Op zoek naar een mooie rugzak voor ieder gezinslid, eventueel als mooi kerstcadeau? Zo vind je de perfecte rugzak voor het hele gezin!

Rugzak voor kinderen

Jonge kinderen hebben vaak een rugzak kind voor de basisschool. Ook dan moeten er spullen meegenomen worden, al is het alleen een drinkfles en wat te eten. Kinderen zijn nog niet zo sterk en bovendien hebben ze een stuk minder spullen nodig dan hun oudere broers en zussen. Een rugzak tussen de 6 en 13 liter is meer dan genoeg voor de basisschool. Veel tassenmerken hebben leuke dierenprints. Zeker leuk, maar hou het vooral praktisch. Zorg ook voor een makkelijke rits zodat jouw kind de tas zelf open en dicht kan ritsen.

Rugzak voor heren

Een rugzak heren moet vooral praktisch zijn. Mannen hechten doorgaans veel waarde aan kwaliteit en gebruiksgemak. Ga voor een stevige tas van bijvoorbeeld leer of nylon van een hoogwaardig merk. Een waterdichte rugzak is een absolute must. Zorg dat er veel verschillende handige zijvakken in de tas zitten. Een gemiddelde rugzak heeft zo’n 15 tot 30 liter. Ideaal voor een man die de tas ook mee wil nemen op dagjes weg of naar werk.

Rugzak voor dames

Een rugzak voor dames heeft eigenlijk dezelfde praktische eisen als een rugzak voor heren, behalve dat vrouwen doorgaans meer waarde hechten aan de esthetiek van de tas. Moderne rugzakken zijn niet meer louter praktisch, maar komen ook in mooie kleuren en materialen. Kies voor een rugzak van een stevig materiaal tussen de 15 en 30 liter in een kleur die past bij je jas of bij de jas die degene aan wie je hem wil geven altijd draagt.

Rugzak voor tieners

Aan een rugzak voor tieners zitten iets meer eisen dan aan een rugzak voor jonge kinderen. Kinderen op de middelbare school moeten vaak een heleboel zware boeken mee tillen. Stevig materiaal is dus heel belangrijk, zodat het gewicht van de boeken de tas niet doet bezwijken. Voor een tiener met veel verschillende vakken kan een rugzak van meer dan 30 liter absoluut geen kwaad. Wel zijn tieners vaak kieskeurig. Als je de plank niet mis wil slaan kun je wellicht een cadeaubon geven waarmee hij of zij zelf een nieuwe tas uit kan zoeken.

Rugzak voor studenten

Moderne studenten hoeven meestal geen 30 zware boeken mee te tillen. Het blijft vaak bij 1 boek, een laptop en wat eten en drinken. Wel is voor een drukke studie een praktische tas een absolute must. 15-30 liter is meer dan genoeg. Een grotere tas zit vooral in de weg. Wel is het voor studenten erg belangrijk dat de tas waterdicht is en een extra vak bevat waar een laptop veilig in opgeborgen kan worden.

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.