Vijf manieren om meer motivatie te krijgen voor het sporten

Het jaar 2024 is inmiddels alweer een paar maanden onderweg. Heb je een paar maanden geleden een aantal goede voornemens voor jezelf bedacht? Hoe staat het hier nu mee? Veel mensen hebben deze plannen alweer vergeten. Men is niet meer zo fanatiek bezig met sporten, is weer (meer) gaan drinken of heeft andere normale gewoontes weer aangenomen. Is dit ook voor jou van toepassing? Wil je echter nog steeds meer sporten? Volg dan de onderstaande tips. Deze 5 tips zorgen ervoor dat je gemotiveerd raakt om te gaan sporten.

Stel een realistisch doel

Als je wilt sporten, is het belangrijk een doel voor ogen te hebben. Er is een stip op de horizon die aangeeft dat je echt in beweging moet komen. Welk doel heb je voor ogen? Neem de tijd om hierover na te denken en stel vervolgens een realistisch doel voor jezelf op. Dit doel gaat de belangrijke stok achter de deur vormen.

Wil je bijvoorbeeld fietsen voor het goede doel? Zou je een marathon willen lopen? Wil je een bepaalde afstand wandelend, fietsend of hardlopend afleggen binnen een bepaalde tijd? Zorg ervoor dat je een duidelijk doel hebt en werk hier naartoe. Goed om te weten: je kunt ook nog op andere manieren een goed doel steunen, bijvoorbeeld middels je kinderkleding doneren.

Zorg dat je een sportmaatje vindt

Heb je op een koude maandagavond een training op de planning staan? Het is dan toch heel erg verleidelijk om lekker op de bank te gaan liggen. Heb je een afspraak met een sportmaatje staan? Dit betekent dat je deze afspraak niet kunt afzeggen. Dit zorgt ervoor dat je toch gaat. Het is dus een goed idee om een sportmaatje te vinden.

Beloon jezelf

Het is ook goed om jezelf te belonen. Heb je een bepaalde sportiviteitsprestatie geleverd? Of ben je al goed op weg om deze sportieve uitdaging te bereiken? Zorg ervoor dat je jezelf beloont. Dit kan in de vorm van een fysiek cadeau zijn, maar ook in de vorm van een leuke activiteit. Als je jezelf beloont, krijg je weer motivatie.

Doe een sport die je leuk vindt en beoefen die.

Wil je hardlopen, maar blijkt dat je het niet leuk vindt? Het heeft geen zin om elke keer weer hard te gaan lopen. Het is een stuk makkelijker om iets leuks te vinden als je iets leuks vindt. Het is belangrijk dat je gaat zoeken naar een sport die je echt leuk vindt. Er is altijd wel een sport waar je veel plezier aan zult beleven.

Doe veel leuke dingen

Wat heeft dit te maken met de motivatie voor sporten? Veel! Als je leuke dingen in het leven doet, ben je dankbaarder voor het leven. Dankzij het plezier dat je aan het leven beleeft, ben je ook bereid om af en toe iets minder leuke dingen te doen. Sporten of bewegen is dus een belangrijk onderdeel van het leven. Leuke dingen in het leven doen is altijd een goed idee! 

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.