Kleding voor een actieve levensstijl

Sporten is belangrijk om je gezond en vitaal te voelen, passende sportkleding is daarbij belangrijk. Hier zoom ik specifiek in op de sport bh’s. Deze bh’s zorgen ervoor dat je je goed voelt tijdens het sporten. Ze zijn niet alleen handig, maar zien er ook leuk uit. In deze blog lees je over waarom een sportbh belangrijk is en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste.

Waarom is een sportbh belangrijk?

Een sportbh dames is nodig als je sport of op een andere manier actief bent. Het houdt alles

goed op zijn plek en zorgt dat je geen pijn hebt tijdens het bewegen. Een sportbh is anders dan een gewone bh want hij is speciaal gemaakt voor een actieve levenstijl. Door comfortabele stoffen en een strakkere fit is deze ideaal voor in de sportschool, tijdens het wandelen, hardlopen of met crossfit. 

Soorten sport bh’s

Je kan sport bh’s over het algemeen verdelen in drie verschillende groepen waarbij wordt uitgegaan van de intensiteit van de sport die je beoefent. Het begint bij de bh’s die gemaakt voor de rustige sporten, deze zijn fijn voor yoga of wandelen. Ze zijn zacht en comfortabel. Daaropvolgend heb je de bh’s die geschikt zijn voor de sporten met een gemiddelde intensiteit, goed voor fietsen of snel wandelen. Deze geven meer steun en hebben bredere bandjes. Als laatste heb je nog de sportbh’s voor de intense sporten. Deze zijn voor hardlopen, zumba, kickboksen of andere actievere sporten. Ze geven de meeste steun en zijn vaak duurzamer gemaakt. 

Materialen van sportbh’s

Sportbh’s zijn gemaakt van stof die ademt daardoor het zweet goed afvoert. Dit helpt je koel en droog te blijven tijdens het sporten. De stof is speciaal gemaakt om schuren en irritatie te voorkomen en is daarom naadloos. Het zijn vaak zachte materialen gemaakt uit een mix van katoen en kunststof

Kiezen van een sportbh

Als je een sportbh gaat kopen kom je erachter dat er heel veel keuze is. Ook al is het onderkleding en zie je het over het algemeen niet kan het toch leuk zijn om eentje te kiezen die past bij je dames sportleggings. Het gebruikte materiaal, de kleurstelling en versieringen kunnen rol spelen bij de juiste keuze. Daarbij kan je ook een voorkeur hebben voor een merkt die jij graag draagt. En de pasvorm en de maat spelen natuurlijk ook mee. Nog belangrijker dan bij een normale bh is de maatvoering en pasvorm, als het niet goed zit kan je hier last mee krijgen tijdens het sporten en dat is niet de bedoeling. Passen is hierbij echt wel aan te raden om een miskoop te voorkomen. 

Duurzaamheid van een sportbh

De duurzaamheid is afhankelijk van de kwaliteit van je sport bh. Hierin mag je uitgaan van de expertise van de verkoper, die kan goed inschatten welke bh de beste keuze is als het gaat om kwaliteit en de duurzaamheid. Let goed op bij het wassen, doe dit in zo koud mogelijk water en het liefst met de hand. De droger kan je het beste vermijden. 

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.