Er zijn ongelooflijk veel verschillende wietsoorten te vinden. Hoewel er slechts drie hoofdsoorten zijn, zijn er in de loop der jaren door het kruisen van de genen ontelbaar veel unieke wietsoorten ontstaan. In dit artikel gaan we vier van deze wietsoorten van Sensi Seeds wat beter bekijken. We beschrijven de unieke eigenschappen van Super Skunk, Northern Lights, Shiva Skunk en Big Bud. Na het lezen van dit artikel weet je dus alles over deze vier wietsoorten.

Super Skunk

Super Skunk heeft reeds vele verschillende prijzen gewonnen. Tel daarbij op dat vele telers en ervaren rokers deze wietsoort als hun favoriet noemen en je kunt haast niet meer onder Super Skunk uit. De wietsoort werd ooit gemaakt door Skunk te kruisen met Afghaanse wiet.

Grote voordeel van het zelf kweken van deze wiet is dat de soort erg snel groeit. Super Skunk produceert binnen vijftig dagen zeer grote opbrengsten. Super Skunk is 80% Indica. Het meest opvallende aan deze soort is wellicht de manier waarop de plant groeit.

Super Skunk groeit namelijk vrijwel altijd hetzelfde waardoor de opbrengst ook vaak hetzelfde is. Hierdoor zijn veel telers ook erg blij met deze wietsoort. Super Skunk is een sterke wietsoort met een extreem krachtige werking. Zelfs de meest ervaren rokers zullen verrast worden door de werking van deze wiet.

Northern Lights

De wietsoort Northern Light behoort al meer dan 30 jaar tot de meest populaire wietsoorten. Deze soort heeft voor een hoge norm gezorgd zowel qua kwaliteit als kwantiteit. Het is zelfs meerdere malen gebeurd dat mensen voorstelden om deze wietsoort niet mee te laten doen met wedstrijden, zodat ook andere rassen en soorten kans hadden om eens wat te winnen. De plant vindt zijn oorsprong in verschillende zaden die afkomstig zijn uit het westen van Amerika.

De gemiddelde hoogte van de plant is 1.20 meter, al kan deze met voldoende ruimte gemakkelijk doorgroeien tot 2 meter of hoger. De gemiddelde opbrengst van Northern Lights is 600 gram per vierkante meter en de planten zijn na ongeveer acht weken uitgebloeid. Het effect van deze wietsoort is zeer sterk.

Wanneer je op zoek bent naar wiet waar je ontzettend stoned van wordt, hoef je niet verder meer te zoeken.

Shiva Skunk

Shiva Skunk is een zeer geslaagde kruising tussen Northern Lights en Skunk. Grootste voordelen van deze wietsoort is dat de planten gemakkelijk eenvoudig groeien, zowel binnen als buiten. Kenmerkend in het groeiproces is dat de planten klein en compact blijven en maximaal 50 dagen nodig hebben om te bloeien. Dat is echter niet te merken aan de opbrengst, die zeer groot genoemd mag worden. Hierdoor is het een van de meest effectieve wietsoorten voor telers. Zowel beginnende als commerciële kwekers hebben deze wietsoort dan ook hoog op hun verlanglijstje staan.

Shiva Skunk combineert de krachtige eigenschappen van Northern Lights en Skunk waardoor er een prachtige plant ontstaat die ook nog eens zeer populair is onder gebruikers. Dat komt door de heerlijke gevarieerde smaak en het sterke effect van deze wietsoort. De uitwerking kan heel verschillend zijn: van actief tot passief en van lachkick tot ontspannen op de bank hangen; het is met Shiva Skunk allemaal mogelijk.

Big Bud

De wietsoort Big Bud staat voornamelijk bekend om de enorme opbrengst van de plant. Deze wietsoort is een kruising tussen Afghaanse wiet en Skunk. De naam Big Bud is ontstaan doordat deze plant grote knoppen ontwikkelt die doordrenkt zijn met hars. Kweken is bovendien zeer gemakkelijk waardoor het de ideale plant is voor beginnende kwekers.

Big Bud heeft de smaak van pittige vruchten en is bij uitstek geschikt om te ontspannen met of zonder je vrienden. Het meest bijzondere aan deze plant blijft echter de haast ongelooflijk grote opbrengst die er uit voortkomt in combinatie met het gemak waarmee deze te kweken valt.

Deel mee…

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *