De feestmaand is weer aangebroken. Ontzettend veel lekker eten zoals mini appeltaartjes en andere cupcakes. Misschien kijk je hier al een paar maanden naar uit, misschien had je graag dat al die dagen ‘gezelligheid’ allemaal weer achter de rug waren. In beide gevallen kun je het met deze Cannabis Recepten nog een beetje gezelliger maken!

WAARSCHUWING
De recepten op deze pagina bevatten cannabis. Wees voorzichtig met de hoeveelheid die je van de producten eet, het effect komt soms pas na een tijdje. Niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar.

De Basis: Wietboter

Veel recepten kun je maken door de wiet er direct in te verwerken, maar het is lekkerder om eerst wietboter te maken en die als gewone boter te gebruiken in de recepten en dus niet je wiet puur in je recepten te vermengen. Hoe maak je wietboter?

Ingrediënten:
• Wietblaadjes (mag knipafval zijn),
• Ongezouten roomboter (500 gram)
• Water (1,5 liter)

Bereidingswijze:
Zet een pan met 500 gram boter op hoog vuur. Voeg een liter water toe en zorg dat het warm wordt, maar net niet kookt.

Schep vervolgens de vlokken uit de pan, hiervoor kun je een zeef gebruiken.

Spoel de pan en de zeef schoon en laat de emulsie vervolgens nog een keer door de zeef gaan.

Doe de wietblaadjes in de pan en voeg een halve liter water toe.

Schep regelmatig om en zie het water groen worden. Laat het weer niet koken. Roer regelmatig. Laat het ongeveer 6 uur op een laag vuur staan.

Wiet Pepernoten

Sinterklaas is nog nooit zo leuk geweest.
Ingrediënten:
• 150 g wietboter
• 125 g donkerbruine basterdsuiker
• 10 g speculaaskruiden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 4 el melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de wietboter samen met de suiker, de speculaaskruiden, het zout en het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar. Voeg langzaam de melk toe (lepel voor lepel), net zolang totdat je een soepel deeg hebt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat. Bak ze in 15-20 minuten gaar.

Kant- en klare Muffins, Cakes, of Taarten

Het makkelijke aan wietboter is dat je vervolgens elk recept kan omtoveren tot een Cannabis recept, mits boter een benodigd ingrediënt is.

Ben je niet zo’n kok, of heb je geen zin of tijd om uitgebreid zelf aan de slag te gaan, dan kun je dus ook prima kant-en-klare cake-, taart-, of muffinmixen kopen en die bereiden zoals op de verpakking beschreven staat.

Het enige wat je hoeft aan te passen is de gewone boter te vervangen voor wietboter. Vervolgens kun je lekker genieten van je spacecake!

Een Wiet-Ontbijtje

Wil je de dag meteen goed beginnen? Maak dan eens een wiet-ontbijtje. Vervang de gewone boter voor wietboter om je eieren te bakken en om op je toast te smeren.

Mocht het je toch allemaal teveel worden, dan helpt een verse jus meteen om de scherpe randjes weer wat te bedwingen.

(Let op: de wiet kan je eetlust opwekken, zorg dat je niet teveel wiet binnenkrijgt).

Deel mee… m4s0n501

Door Over Life and You

Lifeandyou.nl staat vol met artikelen over lifestyle en andere zaken die mij interesseren, inspireren, of simpelweg op mijn pad komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *